söndag 3 april 2011

Resan som gick som på räls... :)

Amsterdam!
Utan vissa förväntningar, en stad att trivas i.

En av alla dessa kanaler

Lagret på FloraHolland (och nu var det lite blommor..)

"FloraHolland" är den största auktionshallen för blommor i världen. I fredags gick vi upp tidigt, tidigt för att hinna se de blommor som fortfarande fanns kvar, vi kom fram dit vid ca 07.00 och var där till ca 14.00, under denna tiden hann vi se hur auktionen förr och fortfarande fungerar, men som sakta men säkert mer och mer övergår i den digitala världen. Det var i alla fall häftigt att se hur de satt där och auktionerade ut blommorna och man kan ju säga att dessa människor var ganska snabba, mycket blommor ut, på kort tid. Det var riktigt häftigt!

Auktionshallen på FloraHolland

Vi har troligen haft otur när det gäller att träffa trevliga holländare dessa dagar, men trots det tror jag alla har fått en upplevelse att bära med, för resten av livet. Man har fått se så ofantligt mycket blommor i både trädgårdar och längs gator och torg. Vart man än vände sig, stod där ett fullblommande Magnolia träd och bara lyste av vita och rosa vårkänslor. 

Vi har fått uppleva, både bra och mindre bra restauranger, prisvärda tulpanlökar, en hel del kanaler, regn men också både sol och vårvärme, fulla holländare, den olycksaliga doften av hasch överallt, högt och smalt byggda byggnader, smala gränder, att akta oss för cyklister och att Amsterdam faktiskt är en riktigt vacker stad!

Amsterdam

En av dagarna besökte vi även den välkända blomsterparken Keukenhof, närmare än himmelriket kan man väl egentligen inte komma... Solen sken, det var minst 23-25 grader varmt i solen och gräset var, vart man än såg med blicken, grönt! Amsterdam hade inta varit snål med att visa våren, vilket jag och mina klasskompisar verkligen uppskattade. Att få komma till en plats, långt bort från trista och gråa Västerås var helt underbart!

I går(lördags), vaknade vi lagom tidigt för att äta frukost och sedan ge oss av på det äventyr troligen de flesta väntat på under denna resan. Vi hade fått höra att det skulle bli runt 20+ och sol, vilket ju lät helt perfekt, men att det skulle bli detta sommarväder hade vi aldrig väntat oss! 


Keukenhof

Keukenhof

Keukenhof (o Kattis)

Vi :)

Det finns egentligen inte så mycket mer att säga förutom att det var en enorm upplevelse, allt  vi gjort under dessa, intensiva, men underbara dagar. Tror aldrig jag sovit så lite, gått så mycket, ätit så oregelbundet, fotat så intensivt, sett så mycket blommor, trivts så bra med klassen, fått så mycket intryck, som på dessa tre dagar...

Tack!


KRAM

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar