söndag 22 april 2012

Länk festivalen i Falun

I helgen har jag ock min grupp från Studio Westmannia, varit på "turne" ;)


Vi skulle till ferstivalen LÄNK i Falun för att där på Dalateatern uppträda för fem andra teater grupper. Stället kryllade av ungdomar, några gick och tog ut sin nervositet genom att prata med de andra i grupperna, andra gick troligen runt och övade, om och om igen, på sina texter tyst i huvudet. Vi var en sådan grupp som, eftersom vi fick spela redan på fredag kväll, inte behövde vara nervösa särskilt länge. Det var en grupp först som inledde festivalen, sen kom vi :)

Med utsikt över gruppen och den scen vi spelade på.

En av våra loger.

Kl 21.30 framförde vi "Allt som lever här dör" för alla dessa, runt 100 ungdomar, på den lite större scenen dalateatern har. Samtidigt som vi hörde publiken samlas, strålkastarna tändas och musiken ta rätt toner, började våran föreställning. Nervositet, spänning och förväntan gömde sig bland oss bakom scenen innan vi trädde fram för att ge de andra ungdomarna sitt livs show! Och bra vart det! :D

Här är tre jag gillade starkt från helgens dagar.

"En vampyr berättelse." 
(Tänkvärd och vacker!)

"Det som en gång var fet jävla äng." 
(Så rolig och komisk!)

Och, såklart våra, likartade, motspelare, bröder o systrar, granskare och högt ärade kamrater i deras version av " Allt som lever här dör
(Sjukt bra inlevelse och prestation, så bra alltså!!!)

Här har vi "gänget"/"familjen"/"gruppen".
Elias(Sam), Bambi(Malen), Filip(Musiker), Lovisa(Billy), Jenny(Lou) o Linda(Hon som ingen vet vad hon heter).

Jag och Bella åkte hem en aningens tidigare än vad de andra gjorde, de som åkte mini bussen. Det var skönt, lite väl skönt, så när vi inser att vi är på väg mot Gävle istället V-ås och redan i Falun tagit fel väg, körde vi en liten rundtur i den delen av Sverige och fick reda på att även där fanns en möjlig väg hem.
Hann prata en hel del med Bella, visar sig att vi har lite gemensamt, samt att vi båda hunnit berätta en hel del av våra liv, men det var ganska mysigt. Vi stanna o köpte godis också :)

Det har varit en intressant och innehållsrik helg, med mycket nya sätt att se och tänka på saker, så roligt att se två olika upplägg på två av pjäserna, samt nya pjäser man aldrig hört talas om och att en till grupp var från den kära staden V-ås. Sen har det varit mysigt att få lära känna denna grupp man själv är med i, diskuterat, pratat musik, livet och framtid.

Tack!

KRAM

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar